Billige glas til festen – Øl og sodavand

Når du planlægger en fest, er der meget at tænke på. En af de vigtigste ting er de drikkevarer, som du vil servere. Hvis du ønsker at spare penge, kan du overveje at købe billige glas til øl og sodavand. I dette blogindlæg vil vi nævne nogle ting, som du skal være opmærksom på, når du bestiller drikkeglas til din næste fest!

Engangskopper

Hvis du holder en stor fest, er det vigtigt at have nok glas til alle dine gæster. En måde at spare penge på er at købe engangskopper. Disse kopper kan dog ofte være skrøbelige og svære at drikke af. Hvis du ønsker, at dine gæster skal have det sjovt, er det værd at investere i nogle ordentlige drikkeglas. Der er flere typer af engangskopper, hvad angår materialer.

Plastik

Plastikbægre er den mest almindelige type af engangskopper. De er billige og nemme at finde. De er dog ikke særlig miljøvenlige og kan ofte være skrøbelige. Fordelen er, at de er billige, men ulempen er, at plastik ikke er særlig miljøvenlig.

Papir

Papirbægre er en anden populær mulighed for engangskopper. De er mere miljøvenlige end plastikkopper, men de kan være dyrere. Fordelen er, at papir og pap er bedre end plastik i forhold miljøet, men ulempen er, at pap kan blive gennemvæddet og blødt.

Vælg nedbrydeligt plast

Hvis du er på udkig efter en mere miljøvenlig løsning, kan du overveje bionedbrydelig plast. Disse kopper er fremstillet af majsstivelse og andre vedvarende ressourcer. De er også komposterbare, så du kan have det godt med at bruge dem til din fest. Det er lidt dyrere end almindeligt plast, men til gengæld så kan du serverer dem for dine gæster med god samvittighed på grund af to ting:

  • Du støtter miljøet, fordi det er lavet af genbrugsplast. På den måde kan man med god samvittighed købe disse bionedbrydelige kopper.
  • Nogle kopper ender på jorden, blæsten kan tag dem, og så ender kopperne i en busk et sted. Plastik er flere hundrede år om at blive nedbrudt af sig selv, men hvis man køber bionedbrydelige kopper, så nedbrydes de nemt og hurtigt uden at forurene.

Køb alle typer glas

Det kan være, at du øsnker flere typer glas. Det gælder både, hvis i skal serverer velkomstdrinks, vin, sodavand, snaps og eventuel øl. Køb ølglas her, hvor der også er mange andre glastyper at vælge i mellem. Du skal f.eks. bruge en anden type glas til hvidvin end til rødvin. Og du bør ikke servere vand eller øl i de samme glas som snaps. Derfor er det godt at have flere typer glas til din fest.