De bedste vine til efteråret

Der er mange gode grunde til at nyde en god vin, og efteråret er bestemt ikke en undtagelse. I denne artikel vil vi gennemgå nogle af de bedste vine, der passer perfekt til efterårets mørke aftener. Vi kommer blandt andet ind på hvidvin og rødvin – så, uanset om du foretrækker en let eller tung vin, er der et par bud her!

Hvidt:

1. Chardonnay

Chardonnay er en af de mest populære, hvide vine, og det er ikke uden grund. Denne vin har en intens, frugtig smag, der gør den særlig velegnet til at nyde med mad. En god chardonnay vil have noter af tropiske frugter som ananas og mango, samt en cremet konsistens, på grund af lagringen på egetræsfade.

2. Sauvignon Blanc

Sauvignon blanc er en anden populær hvidvin, og denne type vin har en mere syrlig smag end chardonnay. Sauvignon blanc-vine er typisk lette at drikke, og de har ofte noter af grønne frugter som kiwi eller grapefrugt.

Rød:

1. Merlot

Merlot er en af de mest populære, røde vine, og det er ikke uden grund. Merlot-vine er typisk meget velsmagende og bløde, og de har ofte noter af brombær og kirsebær. Denne type vin er især god til at nyde med lettere madretter som fisk eller kylling – så hvis du leder efter en rødvin til din næste middag, kan merlot være et godt valg.

2. Pinot Noir

Pinot noir er også en populær vine, og denne type vin har ofte noter af jordbær og hindbær. Pinot noir-vine er typisk meget bløde, og de passer især godt til at nyde med fisk eller kylling.

Der er mange gode vine derude, og hvis du har brug for inspiration eller vejledning, så kig på https://valuewine.dk/, her kan du finde den rette vin til dine måltider, til dit selskab eller som gave.