Sushi, soya og nudler er nok nogle af de ord, som de fleste af os forbinder med det asiatiske køkken. Sommetider prøver vi selv at mikse en god omgang wok sammen med alverdens krydderier, men det er ikke altid ren harmoni for smagsløgene. Måske er der for lidt citrongræs i, eller også er der overflod af koriander. Det er en svær balance, for vi er ikke så bekendte med de asiatiske krydderier i vores eget køkken, men når det kommer til asiatiske take away-steder, så er der pluspoint på smagskontoen.
Take-away fra det asiatiske køkken er et hit
Når det indimellem skal gå hurtigt er take away en genial løsning. Flere og flere danskere vælger ofte retter fra det vietnamesiske eller thailandske køkken, hvor det er retter såsom Pho Bo eller Pad Thai, der får rumlende maver til at blive mætte.
Hvis vi kigger lidt længere imod øst på verdenskortet, ser vi en øbue i Stillehavet: Japan. Et land, der er kendt for sushi i lange baner. Men hvis du ønsker at udvide din horisont inden for det japanske køkken, har du rig mulighed for at prøve ramen i København.
En bid af Japans delikatesse
I Region Hovedstaden ligger Men-O Ramen. Restaurantkæden har 2 restauranter – begge beliggende i hjertet af København. Så efter en god shoppetur på Strøget, er det lettilgængeligt at tage forbi en af restauranterne eller tage det med hjem som take away.
Med et dygtigt team bag disken er der retter lavet fra bunden efter japanske traditioner. Retter såsom ramen, donburi og kyllinge karaage sætter den primære ramme for udvalget. Ramen er som en slags national hof-ret i Japan, så det handler om at skabe autenticitet og smag i hver enkelt bid. Nudler er en afgørende rolle i alle slags ramen, og derfor gør kokkene en stor dyd ud af at lave egne og friske nudler fra morgenen af. Donburi er en anden japansk specialtiet – en risskål bestående af fisk, kød, grøntsager eller andre ingredienser, der simres sammen og serveres over ris. Menukortet er ikke kun fyldt med japanske retter. Der tilbydes nemlig også et bredt udvalg af drikkevarer fra fædrelandet, der får smagsløgene til at danse.
Inklusivitet er nøgleordet hos Men-O Ramen
I en tid hvor madkulturen spænder bredt, er det vigtigt at tage højde for folks præferencer. En del unge ønsker at afprøve vegetariske muligheder, mens andre foretrækker kød. Hvad enten du er vegetar, veganer eller en kød-elsker med stort K, så sørger kokkene hos Men-O Ramen for, at der er ramen for enhver smag. For personalet handler det nemlig om at skabe en tryg ramme og inddrage alle i det japanske madfællesskab for en stund.
Har du en mund, der løber i vand og en sulten mave, der skal mættes, så tag med på en rejse til det japanske køkken. Hos Men-O Ramen har du en ultimativ mulighed for at få tilfredsstillet dine smagsløs med mad fra Japans hjerte.