Hvad skal man servere til gæster?

Når du planlægger en fest, er en af de vigtigste beslutninger, du skal træffe, hvad du skal servere for dine gæster. Der er mange forskellige muligheder, men ikke alle muligheder passer til alle lejligheder. I dette blogindlæg vil vi diskutere nogle af de bedste typer mad, der kan serveres til en fest!

Fingermad

En mulighed, der altid er et sikkert valg, er fingermad. Fingerfood er let at spise og kan laves i forvejen, hvilket gør dem perfekte til fester. Nogle gode fingermadmuligheder er: chips og dip, grøntsagsbakke med dip, frugtbakke, minisandwiches og kyllingevinger.

Pizza

En anden mulighed, der er populær til fester, er pizza. Pizza kan serveres som hovedret eller som tilbehør, og der er mange forskellige varianter at vælge imellem. Pizzaer behøver ikke at være snaskede og ulækre, de kan sagtens laves luftige, lækre og varierende.

Kød

Når man serverer kød, er det vigtigt at sørge for, at der er noget for enhver smag. Der findes mange forskellige typer kød, så det er nemt at finde noget, som alle vil kunne lide. Nogle populære kødtyper til en fest er: kylling, stegt oksemørbrad glaseret svinekam og lam.

Sovs

En af de bedste ting ved at servere kød er, at du også kan servere lækre saucer til kødet. Saucer giver smag og spænding til et festmåltid, og der er mange forskellige typer at vælge imellem. Nogle populære saucer er: BBQ-sauce, honning-sennepssauce, teriyakisauce, hvidløgssmørsauce eller de helt klassiske bearnaise, brun sovs eller en delikat sauce med rødvin.

Tilbehør

Til kødet og sovsen skal der også noget tilbehør til, for ellers kan det hurtigt gå hen og blive kedeligt. Det skal helst passe til sovse, da det meste tilbehør passer til stort set alle slags kødtyper. Tilbehør kan være noget med kartofler, pomfritter, ris eller pasta, men det kan også være lidt mere gourmet, i form af glaserede gulerødder, tomater eller andre slags grøntsager.