Den perfekte burger er selvfølgelig hjemmelavet, så du kan få lige præcis det du elsker mest i din egen burger, det kræver naturligvis en god hjemmelavet bøf.  Cleaver’s Meat Market i Torvehallerne har ikke kun kødet til den gode bøf, de har også opskriften.

Hos Cleaver’s er kødet friskhakket og laves af økologisk okse fra Erlings besætning på st. Gaasdal i Skjern enge. Okserne er en krydsning af halv Angus og Jersey og speciallavede til Cleaver’s Meatmarket, slageteren har været med til at sammensætte dyrets foder de sidste 10 uger, og har valgt en foderblanding med ekstra meget majs der giver en ekstra god smag til kødet.

Økologisk hakkekød
150 kr. pr. kg.

Hvis det ikke lige er hakkekød du drømmer om i din burger, så har Cleaver’s også andre gode udskæringer i køledisken, for eksempel et par gode bøffer skåret af højrebet, som naturligvis er krogmodnet færdigt i Torvehallernes i op til 6 uger.

Krogmodnede højrebsbøffer
550 kr. pr. kg<

Læs mere om Cleaver’s Meat Market her

Opskrift på den gode hakkebøf

Til en god hakkebøf skal kødet ikke være for magert, det skal helst ramme en fedtprocent på ca 10-14. Men det gør det ikke alene, du kan med meget få midler lave en saftig og lidt anderledes bøf, perfekt til at putte på grillen og ind mellem to burgerboller.

Til 4 bøffer
500 g friskhakket økologisk oksekød fedtprocent 10-14
2 spsk barbecuedressing
8 dråber tabasco (kan justeres efter humør)
1 æg
1 fed hvidløg finthakket
1 lille skalotteløg finthakket
2 spsk rasp
0,5 dl fløde
Lidt fintrevet hård ost (evt parmesan)

Gør alle ingredienser klar, du skal nemlig igang med at ælte, en del af hemmeligheden ved en god hakkebøf ligger i at ælte kødet. Find en stor skål frem, start med at ælte kødet lidt sammen, tilsæt nu ingredienserne og ælt dem ind i farsen. Slut af med fløde og ost så du kan regulerer at bøffen ikke bliver for fugtig. Tilsidst former du dem runde og hakker fine striber med en stor kokkekniv. Herefter griller eller steger du bøfferne lige som du vil have dem.

Vil du være den der anbefaler restauranter til dine venner?

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og få ugentlige guides og nyheder om food8s deltagende steder.