Fiskerestauranten The Fat Pike på Islands Brygge har efterhånden slået med halen i en lille måned. Vi har fanget kokken og serieiværksætteren Torben Klitbo, til en lille snak om den nye restaurant.

Fisk og skaldyr til alle

The Fat Pike er født ud af en forkærlighed for fisk og skaldyr og ønske om at servere det til overkommelige priser. Og netop det med at gøre restaurantoplevelser til noget, flere har råd til, er ikke ukendt for ejerne. En af de drivende kræfter bag The Fat Pike er nemlig Torben Klitbo, der i sin tid grundlage Cofoco og dermed har været afgørende for at ændre den måde, københavnerne går ud og spiser på.

”Min grundtanke har altid været at sælge maden billigere og få flere gæster igennem restauranten. Jeg vil hellere have en fuld restaurant og tjene det samme, som hvis restauranten er halvtom,” siger Torben Klitbo.

Restaurant for bryggeboerne

Om placeringen på Islands Brygge fortæller Torben: ”Jeg har altid arbejdet med at åbne restauranter, der var noget for nærområdet. Et sted, der kan rumme hele ens liv. Det sted, hvor man tager på første date, møder svigerforældrene og måske endda frier til sin kæreste. Jeg er ganske enkelt drevet af lysten til at skabe steder, de lokale beboere kan bruge til fejring, hygge og afslapning.”

The Fat Pike ligger i bunden af et af de store pakhuse på Njalsgade og holder åbent mandag til lørdag. Restauranten råder over selskabslokaler med op til 150 gæster, så der er rig mulighed for, at de lokale kan udleve alt fra første date til bryllup på stedet.

 

Hvad er der på menuen?

Menuen er enkel og overskuelig og afspejler den uformelle og uprætentiøse indretning i restauranten. Torben fortæller om tankerne bag: ”Vi ønskede en simpel tilgang til fisk og skaldyr. Retterne skal overtænkes, men være simple og rustikke. Og der skal være rigeligt at spise. Gæsterne har ret frie valg. Det er ok bare at spise fem østers med et glas vin til. Men man må også godt slå sig løs og gå på opdagelse i hele kortet. Personligt syntes jeg, det er rart at blive guidet, og til dét er der en samlet menu med lidt af det hele.”

Du kan se hele menukortet og booke bord på The Fat Pike her.

Vil du være den der anbefaler restauranter til dine venner?

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og få ugentlige guides og nyheder om food8s deltagende steder.