Biodynamik er efterhånden blevet et hverdagsord, men hvad betyder det egentlig, og hvor kan du spise biodynamisk på restaurant?

Biodynamik er en metode inden for økologisk landbrug, hvor der arbejdes ud fra en tanke om interaktion imellem jordbrug, mennesker og sågar overnaturlige kræfter fra universet. Hele formålet med biodynamik er at styrke jordens og dyrenes sundhed og dermed lave produkter af høj kvalitet.

Om det kan smages, er op til den enkelte, men der er ingen tvivl om, at metoden er bæredygtig for både dyr, mennesker og jordkloden.

Hos food8 har vi to steder, der arbejder med økologi og biodynamik hele vejen rundt i deres køkkener.


Metier

Bistroen på Østerbro bruger kun økologiske, biodynamiske og FSK-mærket fisk. Grøntsagerne kommer blandt andet fra det biodynamiske landbrug Birkemosegård.

Læs mere om Metier


Spisehuset

Spisehuset ligger under regnbuelys i den gemte Grå Kødby. Spisehusets kokke får deres råvarer fra midtsjællandske producenter, de kender, respekterer og holder af – alle sammen økologiske og biodynamiske. Kokkene henter i sommerhalvåret selv deres grøntsager direkte hos landbrugene Søtofte Jordbrug, Kragebjerggård og Birkemosegaard og sammensætter menuen ud fra hvad, der er i sæson lige nu.

Læs mere on spisehuset her

Vil du være den der anbefaler restauranter til dine venner?

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og få ugentlige guides og nyheder om food8s deltagende steder.