At et stykke kød under en tyrkisk rytters sadel skulle ende med at være en delikatesse er noget af et eventyr! Få historien, og se, hvor du kan spise tatar med Food8.

Tatarene var et mongolsk nomadefolk, der i 1200-tallet invaderede Europa. De red typisk med et stykke råd kød under sadlen, hvilket fik europæerne til at tro, at de spiste råt kød. I virkeligheden var det for at beskytte hesten mod sadlens kanter. Men misforståelsen varede ved, og i 1900 kom den første tatar på menukortet i Paris og bestod af råt hakket oksekød, rå æggeblomme, kapers og persille.

Der er sket meget siden, og tatar kommer i mange version og er ikke længere kun af oksekød. Også hos Food8, hvor flere af vores restauranter for tiden har tatar på menuen.

 

Fleisch

Kødbyen

Hos Kødbyens gamle slagter kan du i øjeblikket få hele to versioner af tatar. Til frokost bydes der på ”friskhakket økologisk okseinderlår, peberrod, pickles, løg & æggeblomme” og på aftenens à la carte-menu er der ”tatar med syltede svampe, karljohan-mayo & ristet boghvede”.

Se hele menuen her

 

Metier

Blegdamsvej

Hos Metier er der tatar på deres økologiske aftenmenu, som serveres tirsdag til torsdag. En af de enten tre eller fem retter er nemlig: ”tatar af okseinderlår fra Slagtergården, urte-emulsion, glaskål, sprød malt, syltede slåenbær og løgkarse”.

Se hele menuen her

 

The Fat Pike

Islands Brygge

På fiskerestauranten The Fat Pike laves tataren naturligvis af fisk, så her bydes der på ” tuntatar med guacamole og crispy tortilla”, hvor man endda skal mose sin egen guacamole ved bordet. Tuntataren findes også i en variation, hvor den kommer som topping oven på østers: ”østers med tuntatar, serveret med citron”.

Se hele menuen her

 

Spisehuset

Kødbyen

Hos Spisehuset arbejder de med biodynamik og økologi og har derfor kastet sig over bæredygtig torsk som udgangspunktet for deres tatar. Retten er helt ny på menuen og lyder således ”tatar af torsk med syltede sennepskorn, rugbrødsstøv og radiser.” Tataren serveres som del af restaurantens faste fire-retters menu.

Se hele menuen her

 

Cleaver’s Meat Market

TorvehallerneKBH

Skulle du have lyst til at selv give dig i kast med at servere tatar hjemme, så hjælper Cleaver’s Meat Market gerne med at finde den rigtige udskæring eller endda hakke kødet for dig.

I Torvehallerne kan du desuden finde alt tilbehøret til retten, og måske endda få gode fif.

Læs mere om Cleaver’s Meat Market her.

 

 

 

 

Vil du være den der anbefaler restauranter til dine venner?

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og få ugentlige guides og nyheder om food8s deltagende steder.