Den 22. december griber Spisehuset fat i en lidt særlig amerikansk jødisk tradition, nemlig at spise kinesisk mad i juledagene.

Nu er vi jo hverken i Amerika, eller har en overvægt af jøder, og 22. december er da heller ikke juledag, men dette til trods omdannes Spisehuset d. 22. december til Chinahuset. Her laves en kinesisk menu med gang i krydderier, griseører og kål!

Forestil dig New York i 1910

På små 10 år, i starten af 1900-tallet, steg antallet af jødiske indbyggere i New York til over en million, så sammen med kineserne udgjorde de det største mindretal. Kineserne holder, ligesom jøderne, ikke jul, og på finurlig vis var det på kinesiske restauranter, jøderne indtog deres middage den juledag, ganske enkelt fordi, det var de eneste steder, der var åbne.

Kina overtager verden, for en dag

De sidste år er traditionen med at spise kinesisk mad juledag, steget eksplosivt. En undersøgelse i det amerikanske magasin Slate viser at salget af kinesisk fastfood, stiger med 152% dette dag. Netop juledag er den dårligst omsættende dag for steder, der sælger pizza, mexikansk og klassisk amerikansk fast food. Og dermed er mad fra det kinesiske køkken det der spises mest af juledag.

Kina ligger i kødbyen

Den 22. december inviterer Spisehuset ind til en anderledes aften med Kina på menuen, Niclas og Eric står i køkkenet og laver en kinesisk menu med fuld skrald på krydderier og traditionelle tilberedningsmetoder.

Kinahuset
Menu 22. december

Spicy as fuck szechuan food!
Serveres “family style” ved bordet

Cucumber, pig’s ear & Szechuan sauce

Aubergine fish fragrant

Dry chili & tofu fried cabbage with fermented mustard greens

Hot & spicy beef

Cod, wonton & green chili hotpot

Boiled rice

& big surprise!

420 kr. pr. person

Der er to seatings; kl. 17.30 og 20.45, Billetter købes her

Derudover bydes der på tjekkisk 70’er disco musik, tyske vine og kold lagerøl.

Vil du være den der anbefaler restauranter til dine venner?

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og få ugentlige guides og nyheder om food8s deltagende steder.