Der er ikke noget som en steg, der kan gøre de fleste nervøse i et køkken, men den italienske porchetta er en ualmindeligt nem steg at tilberede og imponerer ofte i et middagsselskab. Vi har fået Andreas fra Cleaver’s Meat Market til at hjælpe med en tilberedningsmetode på porchetta, der er så nem, at man ikke kan lade være.

Start med at lave en god drink til dig selv, inden du går i gang med madlavningen. Det kan være et godt glas vin, en stor kold øl eller hjemmelavet limonade. Og tag så din porchetta fra Cleaver’s Meat Market og gå i gang!

 

Tilberedning

Du kan enten tilberede porchettaen i en almindelig ovn eller allerbedst en grill med drejespyd. Uanset hvad skal den være 150 grader varm. Hvis du griller, så hellere lidt lavere end for høj varme. Forvent, at det tager 2,5-3 timer at tilberede en standardsteg.

På grill med stegespyd

Har du en grill med stegespyd, så sætter du stegen på spyddet, over på grillen med det hele og sørger for at den snurrer rundt ved max 150 grader indirekte varme. Herefter sætter du dig med din drink og venter. Du kan f.eks. se VM i fodbold eller begynde at lave tilbehør.

I ovn eller grill uden stegespyd

Put stegen på en rist og sæt den ind i ovnen eller grillen, put en drypbakke under eller lav kartofler som tilbehør som beskrevet nedenfor.

Nu stiller du din drink ved siden af ovn eller grill, og ca. hvert tyvende minut vender du tilbage, tager en slurk, og nu du alligevel er henne ved ovnen eller grillen, så vender du stegen 120 grader. Og sådan fortsætter du i 2,5 til 3 timer. Har du et stegetermometer, så er stegen færdig når den er 72 grader i kernetemperatur.

Er der ikke sprød svær på nuværende tidspunkt, så giv den en hurtig grilltur på 250 grader i få minutter.

Det sidste hemmelige touch

Når stegen er færdig og skåret ud, drysses lidt hakket persille samt friskrevet citronskal ud over stegen. Citronskallen er den hemmelige ingrediens, der giver det sidste lille friske pift.

 

Forslag til tilbehør

Kartofler med sky

Fyld en grillbakke eller bradepande med skrællede kartofler skåret efter humør. Hæld en god olie over og krydderier efter smag, f.eks. løg i både eller fintsnittede hvidløg og naturligvis godt med havsalt og friskkværnet peber.
Sæt bakken ind under risten eller grillspyddet med porchettaen, så kødsaften drypper ned på kartoflerne. Kartoflerne skal kun have ca. 1 time, så når de er møre, tages de ud, og varmes op igen inden servering. Husk at sætte en ny bakke ind til at samle stegesky op, når du tager bakken med kartofler ud.

Grillede stilktomater

Små tomater på stilk lægges i en grillbakke eller bradepande. Hæld lidt olivenolie over, og krydr med f.eks. timiankviste, hvidløg eller ganske enkelt bare havsalt i flager.
Grill tomaterne ved høj varme (225 grader eller mere) i enten i ovn eller på grill, til de har fået farve og er blevet møre. De bliver djævelsk varme, så du kan sagtens lade dem køle lidt af inden servering.

Husk du altid kan købe porchetta i Cleaver’s Meat Market, læs mere her

Og orker du ikke at stå i køkkenet, kan porchetta købes lige til at spise fra Un Mercato. Læs mere her (Link historie 3)

 

Vil du være den der anbefaler restauranter til dine venner?

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og få ugentlige guides og nyheder om food8s deltagende steder.