Opløs dit selskab ved betalingserklæring

Der kan være flere grunde til hvorfor man ønsker at opløse sit selskab. Det kan være at der i en længere periode ikke har været noget aktivitet i selskabet, og derfor er der ingen profit. Det kan også være at man måske har fundet noget andet at lave, og derfor ikke længere ønsker at holde selskabet åben. 

Hvis du står som ejer af et selskab, og du ønsker at opløse det, så kan det være at en opløsning ved betalingserklæring, er den helt rette løsning til dig. Dette er en hurtig og billig måde at opløse et selskab på. Dog er der nogle ting du bør vide, inden du begår dig ud i at opløse dit selskab ved betalingserklæring.  

Dette bør du vide omkring opløsning ved betalingserklæring 

En opløsning ved betalingserklæring er i sig simpel nok, der er også bare nogle ting du bør være opmærksom på.  

En opløsning af et selskab ved betalingserklæring betyder at du, som ejer af selskabet, tilkendegiver at alt gæld er betalt, og du, som ejer, ønsker at lukke selskabet. Selve betalingserklæringen nævner dette, og er de juridiske dokument, som bekræfter at du gerne vil lukke selskabet, og at der ikke er nogen gæld. Nedlukningen af selskabet bliver derfor også set, som en frivillig nedlukning, og du kan derfor ikke klage over nedlukningen senere.  

Det er vigtigt at du er opmærksom på, at du som ejer hæfter dig personligt, solidarisk og ubegrænset for selskabets gæld, hvis du vælger at opløse selskabet ved betalingserklæring. Dette betyder at du er forpligtet til at tage alt ansvar for selskabets gæld.  

Derudover er der også nogle begrænsninger til hvem der kan bruge opløsning ved betalingserklæring som en lukkemulighed. For det første så kan denne løsning kun bruges hvis du er ejer af et anpartsselskab (ApS), et aktieselskab (A/S) eller et iværksætterselskab (IVS). For det andet så skal selskabet være solvent, dette betyder at selskabet skal kunne betale for sine økonomiske forpligtelser, hvis ikke der er en mulighed for det, så kan du ikke opløse dit selskab ved betalingserklæring. 

Fordele og ulemper ved opløsning ved betalingserklæring 

Når det kommer til en opløsning ved betalingserklæring, så er der både fordele og ulemper, og disse bør du også kende til, inden du vælger denne løsning.  

Fordelen ved denne løsning, er at hvis du har styr på økonomien, og der ikke er nogen gæld, så er denne løsning nem og billig. Derudover skal du udfylde og underskrive betalingserklæringen. Andet er der ikke til opløsning ved betalingserklæringen. 

Ulempen ved opløsning af dit selskab ved betalingserklæring, hvis du ikke har styr på økonomien, og dit selskab står i gæld, så kommer du til at have ansvar for denne gæld. Dette betyder at det er op til dig at betale gælden tilbage, hvilket gør denne løsning, som normalt er billig, meget dyr, og kan give flere problemer end hvis du vælger en anden løsning. Det er derfor vigtigt at du har styr på dit selskabs økonomi, inden du vælger en løsning til nedlukningen af selskabet.