Ravjagt for begyndere

Vores dejlige strande

Der er få ting så afslappende som at gå en dejlig tur på stranden og kigge ud over havet. I en travl hverdag fyldt med deadlines, e-mails og skærmtid, kan der være noget helt unikt over at bruge tid i naturen uden digitale forstyrrelser. Hvis du har svært ved at overskue din hverdag og har brug for noget mere ro, kan det altså være en rigtig god idé at tage en tur på stranden i dit eget selskab.

Led efter rav

Rav er betegnelsen for ældgammelt, forstenet harpiks, og det er utroligt smukt. Det er desværre ret sjældent, så derfor skal du have øjnene med dig, hvis du går på ravjagt. Men hvis du tager dig tiden, kan det være en utroligt meditativ oplevelse at lede efter de små, orange forsteninger. Hvis du gerne vil gøre det nemmere for dig selv, kan du overveje at købe ravlygter. De fleste kan kun bruges ved skumring eller i totalt mørke, og det er en perfekt måde at opleve roen ved en strand om natten. Når du har fundet ravet, kan du bruge det til at lave smykker eller andet pynt i hjemmet. Er du begynder i ravjagt kan du finde megen information på denne side som har flere store afsnit om ravjagt.

Hvordan virker en ravlygte ?

Det er faktisk ganske enkelt. Lygten udsender et ultraviolet lys, som får ravklumperne til at lyse op i mørket. På den måde kan du være sikker på, at det er rav, du samler op på stranden.