Sådan får du en sund og varieret hverdag

Det kan være svært at holde sin kost sund og varieret, fordi vi netop er vanemennesker, der godt kan lide at spise det samme, når først vi finder noget, der er lidt ekstra lækkert. Men det er nu engang vigtigt, at vi sørger for at variere vores kost og primært fokusere på de gode og sunde vaner.

 

Fokuser på det sunde men ros dig selv med noget lækkert

Det er vigtigt at vi ordentlig mad i maven. Det er nemlig den mad som skal give os energi og sørge for, at vi kan klare dagen. Derfor nytter det ikke noget, hvis vi propper maven med alt muligt, som ikke er godt for os.

Vi er nødt til at fokusere på det sunde, men derfor betyder det ikke, at vi engang imellem ikke godt må nyde livet lidt ekstra. Det kan f.eks. være ved at feste og drikke nogle drinks en aften. 

Hvis du normalt spiser godt og varieret, så er der ikke noget galt med at tage dig lidt frihed engang imellem og virkelig hygge dig. Lej en cocktailbar og sørg for at give den gas med dem du holder af. 

Klarbar står i hvert fald klar til at hjælpe med festen, hvis du gerne vil have en drink eller to. 

 

Sund mad kan godt være god mad 

For mange er sund mad lig med masser af grøntsager og intet andet. Det giver god mening, at vi så pludselig føler at maden bliver kedelig. Men faktum er dog, at der findes tonsvis af lækre, sunde retter som er langt fra kedelige.

Det handler nogle gange bare om at være lidt ekstra kreativ. Der findes masser af sunde alternativer til god og sund mad. 

Nogle gange kræver det bare, at vi er lidt ekstra opmærksomme på, hvad vi putter i munden. 

Det er generelt ikke svært at spise sundt og varieret, vi er bare nødt til at være åbne overfor det. Der er mange gode alternativer til det vi kender og elsker, som måske er lidt mere usundt end vi ønsker. Hvis vi har et åbent sind overfor det sunde, så bliver processen betydeligt nemmere.