Sådan gør du din have klar til sommerens fester

Der findes næsten ikke noget så hyggeligt, som en dejlig havefest om sommeren, hvor man kan nyde god mad og drikke i selskab med familie og venner. Hvis du er typen, som elsker at være vært for disse sommerfester, så har du helt sikkert overvejet, hvordan du kan gøre din have endnu bedre velegnet til begivenhederne. 

Mangler du dog lidt inspiration til, hvilke ændringer du kan foretage, så læs med herunder. Her får du nemlig tre ideer til, hvordan du kan gøre din have klar til sommerens mange fester og hyggestunder. 

Grav en trampolin ned til ungerne

Havefester er for både store og små – dog kommer de små ofte hurtigere til at kede sig end de store. Derfor er det vigtigt, at du husker at lave nogle sjove områderne til børnene, sådan at de også kan nyde festen. 

Det kan du for eksempel gøre med en trampolin nedgravning. Det lyder måske sært, men en trampolin nedgravning er egentlig bare en trampolin, som graves ned, så selve trampolinen er i højde med græsset. 

Fordelen ved en trampolin nedgravning er, at børnene ikke ved et uheld kan komme til at flyve ud over trampolinens sider og falde ned. Dermed kan en trampolin nedgravning give god, men sikker underholdning for børnene. 

Sørg for at have hyggelige steder at sidde

Ved havefester er der ofte en masse forskellige mennesker til stede, hvormed der opstår mange små samtaler i grupper. Derfor kan det være oplagt at sørge for, at din have rummer masser af hyggelige og komfortable siddepladser, sådan at dine gæster har steder at føre deres samtaler. 

På denne måde kan du sørge for, at der opstår et godt og hyggeligt flow i din fest, hvor alle gæsterne kan mingle og snakke med hinanden uden at blive alt for trætte i benene. 

Hvis du vil gøre det lidt ekstra hyggeligt, så kan du eventuelt vælge at lave nogle af siddepladserne omkring en bålplads. På den måde undgår du også, at dine gæster bliver for kolde ud på sommeraftenerne, hvormed festen kan forløbe i længere tid. 

Lav en overdækket terrasse 

Desværre er det danske sommervejr ikke altid helt forudsigeligt, og igennem tiden har mange havefester måtte lade livet på grund af dårligt vejr og regn. Hvis du gerne vil indgå, at det sker for dig og din fest, så bør du måske overveje at lave, sådan at din terrasse kan blive overdækket og afskærmet. 

På denne måde kan du sørge for at holde både regn og vind ude, når du og dine gæster sidder på terrassen. Du kan tilmed sørge for, at dine gæster kan holde varmen, hvis du investere i en terrassevarmer. Derved kan I fortsat nyde hinandens selvskab og den gode stemning, selvom det danske sommervejr måske er lidt mere trist. 

Dermed har du altså fået tre ideer til, hvordan du kan gøre din have klar til sommerens havefester, men der findes naturligvis langt flere måder, hvorpå din kan gøre din have endnu hyggeligere og sjovere at være i.