Sådan laver man en god kop kaffe?

Der er mange måder at brygge en kop kaffe på, og alle metoder vil give dig et lidt anderledes resultat end de andre. Læs mere her for at lære de forskellige metoder, du kan bruge til at brygge din kaffe, og hvilke ting du skal tage højde for.

Hele bønner, malet kaffe eller kapsel?

Det første du skal beslutte dig for er, om du vil have hele bønner, malet kaffe eller kapsler, når du skal brygge din kaffe fremover.

Hele bønner

Hele bønner er bønner, som du får lige ud af en pakke. Bønner er kun forarbejdet ved at blive ristet, ikke formalet eller kværnet. Det betyder, at du selv skal male bønnerne, hvis du vil have en kop filterkaffe eller frenchpress kaffe. Det du vil opdage, hvis du vælger at gøre dette, er, at du kan skræddersy det præcis til din smag. Du kan købe hele bønner, der er mørk, mellem eller let ristede. Det giver dig i hvert fald muligheden for at vælge hvor brændt en smag du ønsker. Det, der påvirker smagen af ​​din kaffe yderligere, er også niveauet af ​​hvor meget du har kværnet dine bønner. Her kan du selv eksperimentere og vil højst sandsynligt lave den bedst mulige kop kaffe til dig af højeste kvalitet.

Har du en kaffemaskine, fungerer hele bønner også glimrende til dette, hvor du blot skal finde de bønner, der fungerer bedst for dig.

Malet kaffe

Hvad med din formalede kaffe? Ja, det kan du også, hvis du hurtigt vil lave en kop brygget frenchpress kaffe eller filterkaffe. Det er der ikke noget i vejen med, men du vil også opleve, at din kaffekvalitet ryger, så snart du bryder forseglingen på kaffen. Den første kop kaffe du brygger på en uge med en fransk presse, bliver dog lækker!

kaffekapsler

Hvilken rolle spiller kaffekapsler? Kapselkaffe kommer ind i vores liv, hvis vi køber en kapselkaffemaskine eller en espressomaskine. Ulempen er, at du er lidt bundet til visse kaffetyper. Med andre ord, hvis du køber Nespresso kaffe nu, skal du også fremover købe Nespresso kapsler, der passer til denne maskine. Her har du lidt mere fleksibilitet med franske presser og dryp og hele bønne kaffemaskiner.

Single-serve kaffebreve er også på vej

Du kan også vælge at bruge kaffebreve. Hvad er det, kan du spørge. Single-serve kaffebreve er lidt ligesom tebreve men med malet kaffe i en lille filterpose og nitrogenforseglet emballage. Et kaffebrev svarer til en kop kaffe, derfor bryder du kun forseglingen, når du skal drikke kaffen og så har du en længere kaffeholdbarhed. Engangs-kaffebreve er relativt nye, så hvis du vil have dem, så gå hertil.