Skal jeg virkelig køre med vinterdæk eller kan jeg spare dem væk ?

Når det kommer til dæk på bilen så er der mange der hvert år spørger, skal man køre med vinterdæk ?

Når vi nærmer os vinteren, så kommer spørgsmålet altid op, om man skal have vinterdæk på eller ej ? Mange mener det er unødvendigt, eftersom der ikke virkelig falder så meget sne mere her i landet. Det er dog her man tager lidt fejl omkring hvad dækket egentlig gør. 

Et vinterdæk er lavet til at fungere optimal fra temperaturer under 7 grader. Dertil er det også bedre til at køre i sne og på is. Det er dog først og fremmest lavet til at køre i lavere temperaturer. Sommerdæk bliver om vinteren ganske enkelt for hårde i deres gummiblanding og mister dermed vejgreb. 

Det der er lidt træls ved det hele er at man så skal have 2 sæt fælge og bøvle med at skifte dem. Det koster både tid og penge man nemt kunne bruge til noget andet. Specielt kvinder har det med at være lidt imod det her dæk ræs. Pengene kunne sagtens bruges til sko, tasker, frækt lingeri, parfume eller smykker. Vinterdæk er bare ikke lige med på deres store ønskeliste. 

Hos mænd er det nok mere det faktum at du skal have de flotte alufælge af bilen og de kedelige stålfælge på. Der er naturligvis altid dem der har 2 sæt alufælge, de koster dog blot endnu mere. 

Løsningen for dig der vil spare lidt penge og slippe for at skifte, hedder helårsdæk. Det er et dæk der hovedsagelig bygger på opbygningen fra et vinterdæk. Det har dog en gummiblanding der gør at det også kører ok om sommeren. Det er ikke den sikreste løsning, men det er et godt alternativ til dig der vil spare lidt penge. Dertil kommer også at du slipper for sæt fælge og ikke skal have de hjul der ikke bruges opbevaret.