Spis broccoli – bliv inspireret her

De fleste af os ved, at broccoli er mægtigt sundt for os at spise. Broccoli er for eksempel rig på C-vitamin. Man behøver faktisk kun at spise 50 gram broccoli per dag, for at dække det daglige behov for C-vitamin. Derudover indeholder broccoli også stoffer, som beskytter mod hjertesygdomme. Endvidere er der store mængder af jern i broccoli. Jern er vigtigt for blodets kredsløb. Derfor er broccoli en superfood.
Men på trods af at den er så sund, så er det få mennesker, der får spist broccoli dagligt, endda ikke engang ugentligt. Hvad kan dette mon skyldes?

Saml inspiration til tilberedning af broccoli

At mange ikke får spist lige så store mængder af broccoli, som de måske ønsker, kan skyldes manglende inspiration til, hvad man stille op med den. Almindelig kogt broccoli, kan hurtigt blive kedeligt og trivielt, og henleder mere tankerne på sundhed frem for velsmag.
Med en hurtig søgning på nettet, kan man på ingen tid finde en masse opskrifter på tilberedning af broccoli. Der er tilmed billeder. Som man kan lade sig inspirere af. På den måde, kan man nemt finde nye tilberedningsmuligheder.

Husk på at en god del af stilken også kan spises.

Bliv inspireret til den perfekte middag med broccolisalat

En god og klassisk ret med broccoli er broccolisalat. Den der gode mormor-variant med dressing, bacon og rosiner. En broccolisalat egner sig både til retter med kød. Den er både god med oksekød, svinekød, lam, kylling og så videre. Den eneste undtagelse er måske fisk. Men man kan også udmærket spise broccolisalat uden kød til.
Hvis man står overfor at skulle afholde en middag, så er det altid vellykket, hvis man laver en lækker broccolisalat til.
Har man mod på at eksperimentere med den klassiske opskrift, så kan man på nettet finde variationer og klassikeren. Men husk at gæsterne måske har en klar forventning om, hvordan broccolisalaten vil smage. Der kan det være en god idé at informere dem, inden de smager den første bid.

Vælg en ret til sammenskudsgildet

Der kan være flere anledninger til sammenskudsgilder. Det kan være diverse arrangementer i institutioner, skoler, vennegrupper og så videre. Men uanset anledningen, så er det altid et hit og meget populært at være den, som tager broccolisalat med. Hvis man vælger at medbringe en broccolisalat til et sammenskudsgilde, så må man huske at lave en stor portion, da der vil være rift om den. Og så er det jo altid rart at se, når andre kan lide den mad, som man har lavet til dem.

Spis mere grønt

Vi ved det jo godt, vi bør alle sammen spise mere grønt. Vi har alle lært om madpyramiden, som anbefaler en væsentlig mængde grønt dagligt. Det kunne passende være broccoli, da den er rig på vitaminer.
For at variere maden, kan man for eksempel afprøve forskellige tilberedningsmetoder og opskrifter på broccoli, for at undgå at det bliver kedeligt og dermed fravalgt i ens madplaner.
Husk også at indtage andet grønt, for en sund og varieret kost.