Spisehuset

Spisehuset

Dansk økologi og biodynamik hos Restaurant Spisehuset

Spisehuset i Kødbyen er skabt som en kompromisløs gastronomisk legeplads, hvor de økologiske og biodynamiske danske råvarer altid dikterer menuen, der altid ledsages af udvalgte vine der spænder over biodynamik, økologi og naturlige vine.

Kompromisløs tilgang til råvarer

Alle grøntsager på menuen hos Spisehuset er fra biodynamiske eller økologiske danske landbrug som Birkemosegaard, Søtofte Jordbrug og  Kragebjerg Gård. Fisken er frisk fra bæredygtigt fiskeri og vi bruger kun hele dyr vi selv skærer op, i hele vildt sæsonen bruger vi vildt fra naturen.

Hos Spisehuset handler vi direkte med vores producenter fra uge til uge så vores råvarer konsekvent er af den bedste kvalitet, men vi ved bare ikke altid, hvad der er på marken, eller om jægeren rammer plet igen i næste uge. Derfor er menuen konstant foranderlig, nogle retter er på i 3 uger andre i 3 dage. Vi udskifter ikke bare en dansk råvare med en udenlandsk, vi finder på en ny menu med det, vi kan skaffe.

Vores vin er fra hele verden, men nøje og udvalgt med samme principper som alle andre råvarer vi arbejder med.

Vi skjuler os, men du er hjertelig velkommen

Vi gemmer os måske lidt i et af Kødbyens mere ukendte hjørner, men det er ikke for at være hemmelige eller særlige. Vi er bevidste om, at vi er nørder og kompromisløse, men vi er ikke snobbede. Hos Spisehuset er der plads til alle, også The New York Times der kalder os for en ”ukendt perle”.

Du kan altid følge lidt med i, hvad vi laver, både hjemme på restauranten og ude hos de landbrug vi arbejder med, ved at følge vores instagram.

Vi glæder os til at se dig

Niclas og resten af Spisehuset

 

Åbningstider

Tirsdag til onsdag: 18.00-22.00 (køkken åbent til 21.00)
Torsdag til  lørdag: 18.00-24.00 (køkken åbent til 22.30)

Lukket fra 23. december til og med den 2. januar.

Kontakt

+45 27 82 44 56 (Niclas)

info@spisehuset.dk

 

Adresse

Slagtehusgade 5c
1715 København V

Book et bord på Spisehuset

Menu

Alle råvarer er biodynamiske eller økologiske fra danske landbrug

Kun undtaget citroner (IT), sardiner (ES) og olivenolie (GR) 

 

SMÅTTERIER

~
Rillette med salater og syltede sennepskorn, 75,-
~
Sardiner fra dåse med persille, brændt citron og sort hvidløg (god til 2), 85,-
~
Hodde Kristian fra Naturmælk, 75,-

 

MADEN

~
Brændte små gulerødder med ricotta på biodynamisk gårdmælk, ærteskud og holstein cox æbler
~
Stegt dansk blæksprutte med majroepuré, syltede kartofler og brændt persillesmør
~
Vildandebryst med græskar bagt i kaffegrums fra prolog, saftig bladselleri og fondsauce
~
Syrlig maltis med hunderose hybensauce og valnøddehoneycomb
~

4 retter, 350,-
+4 glas vi, 625,-

 

Den Korte Version

~
En hovedret og salat, kan for det meste fås med kød, fisk eller vegetariske
~

200,-

 

Information om indhold af allergene ingredienser i vores retter kan fås ved henvendelse til restauranten via telefon eller mail

Vin

Vi har altid forskellige vine åbne, som vi serverer på glas

BOBLER

Crémant de Jura, Elégance, Jérôme Arnoux , 360,-

Blanc de Blancs, Claude Gerrard, Champagne, 590,-

Il Brut and the Beast, Valli Unite, Piedmont, 340,-

HVID

Anjou Cuvée d’Œuf 2017, Ch Passavent, Loire, 300,-

Riesling Glintzberg 2017, Roland Schmitt, Alsace, 350,-

Roditis Natur 2017, Thetramythos, Peloponnes, 350,-

Kleftes 2017, Markou, Attika, 330,-

Les Fleurs de Cailloux 2017, Padie, Roussillon, 380,-

Manzoni Bianco 2017, Foradori, Trentino, 450,-

Saint-Véran 2015, Saumaize Michelin, Bourgogne, 450,-

Les Quarterons 2015, Sébastien Riffault, Sancerre, 460,-

Cortez 2015, Testalonga, Swartland, 510,-

Ceppa Bianco 2017, Piccolo Podere d. Ceppaiolo, Umbrien, 380,-

Pinot Gris Grand Cru Hengst 2010, Josmeyer, Alsace, 680,-

Les Graviers 2015, Tissot, Arbois, 610,-

OXIDATIVE

Savagnin 2011, Jéme Arnoux, Arbois, 490,-                                       

Vin Jaune 2009, Claude Buchot, Jura (62cl), 690,-                             

ORANGE

Grauburgunder 2014, Carl Koch, Rheinhessen, 350,-                   

Roditis Nature Orange 2016, Thetramythos, Peloponnes, 410,-       

VdF Blanc 2015, Leon Barral, Faugères, 550,-

ROSÉ

Rosa dei Venti 2017, Podere Cipolla, Lambrusco, 380,-

RØD

Le Nez du Muse 2017, Les Faverelles, Bourgogne, 380,-

Saumur Bagatelle 2017, Manoir de la Tête Rouge, Loire, 300,-

L’échappée Belle 2017, Le Bout du Monde, Languedoc, 330,-

En Grégoire, Emmanuel Giboulot, Hautes-Côtes de Nuits, 570,-

Bourgogne Rouge 2016, Alain Hasard, Côte Chalonnaise, 410,-

Xinomavro Nature 2016, Thymiopoulos, Naoussa, 460,-

Marcillac Lo Sang del Païs 2014, Dne du Cros, Sud-Ouest, 300,-

Shavkapito 2016, Pheasant’s Tears, Georgien, 390,-

La Mariole 2016, Domaine Ledogar, Languedoc, 340,-

Rosso Madonnia 2015, Vini della Staffa, Umbrien, 390,-

Campi Magri 2015, Corte Sant’Alda, Veneto, 530,-

Barolo Castellero 2012, Brezza, Piedmonte, 680,-

Côte-Rôtie 2015, Domaine Gallet, Rhône, 590,-

SØD

Le 3 Decembre 2015, Pierre Frick, Alsace, 440,-

Riesling Spätlese*** 2015, Martin Müllen, Mosel, 410,-

DET DER IKKE ER VIN

Gin & Tonic, 75,-

Øl  fra Sorteper 33cl, 35,-

Demeterøl fra kølster 75cl, 175,-

Ginger Ale, 35,-

Lemon, 35,-

Æblemost, 35,-

Danskvand,  25,-

HAPPY ENDING

Kaffe, 30,-

Te, 30,-

Sprut fra, 60.-

Selskaber

 

Da Spisehuset er nabo til forsamlingshuset 5e, har vi masser af erfaring med at lave mad ud af huset til alle slags arrangementer.
Det er selvfølgeligt også muligt at booke hele Spisehuset til din fest. Både med udgangspunkt i vores normale 4 retters menu eller med et mere skræddersyet arrangement.
Vi har plads til 44 gæster i Spisehuset.
Kontakt os og så finder vi den perfekte løsning til dig.

Spisehuset

Vil du være den der anbefaler restauranter til dine venner?

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og få ugentlige guides og nyheder om food8s deltagende steder.