Vin til maden

Vin til maden kan gøre selv et lidt kedeligt måltid til en festlig begivenhed. Vin løfter stemningen og giver dig et mere positivt syn på livet. For meget vin gør det modsatte, men et eller to glas til maden skader dig ikke. Hvis det er en hverdagsbegivenhed, fuser virkningen ud. du kan servere vin to eller tre gange om ugen. Så bliver det ved med at være en særlig ting, som gør alting lidt sjovere.

God og dårlig vin

Det er selvfølgeligt ikke ligegyldigt hvilken vin du vælger. Rød til kød og hvid til fisk er kun en fattig pegepind. Du er nødt til at sætte dig lidt mere ind i tingene. Der er stor forskel på god og dårlig vin. Ikke kun på prisen. Du kan godt købe gode vine som ikke koster det blege. Du skal bare vide hvad du gør. Tal med vinhandleren, han ved som regel besked.

Vil du vide mere om god vin? Klik her.

Vin for hyggens skyld

En aften med din bedste veninde kalder på vin. Hvis du ved at I har en lang aften og en del af natten til jeres disposition er et par gode flasker vin på sin plads. Måske skal i tale om tunge ting. Vinen hjælper dig med at slappe af, selv om du skal fortælle ting der gør ondt. Du bliver ikke alkoholiker af at drikke et par flasker vin en gang om måneden. Nyd den og samværet med din veninde. Stol på dens gode egenskaber.

Hygge kan også bare være en kort aften med en god flaske vin og en ny film. Det kan også være de lyse sommeraftner og en herlig hvidvin, måske med bobler i.

Den farlige vin

Vin kan godt være farlig. Alkohol i det hele taget kan være farlig. Råd nummer et er naturligvis at du aldrig må drikke alene. Vin skal være en social begivenhed. Meget vin skal være fest. Hold øje med dig selv. Drik roligt uden at tylle vin eller øl i hovedet. Lad være med at gå på druk. Det eneste du får ud af det er ondt i hovedet. Drik roligt og uden hast, så festen bliver ved med at være sjov. Lad for guds skyld være med at drikke, hvis du er i dårligt humør. Alkohol forstærker de følelser du har i forvejen. Er du sur og drikker, gør vinen dig gal. Drik kun for sjov. Drik aldrig alene.